Recomandari de vacanta: Maramures Lacul Firiza

Nu stiu cine a observat sau cine nu, dar in general sunt o persoana care calatoreste foarte mult, mai ales in tara dar nu numai.

O mare parte din calatoriile mele din ultima vreme au fost defapt delegatii de serviciu cu mult drum de facut si uneori multe batai de cap. Cu toate acestea uneori mi se intampla sa vizitez locuri deosebite, in care nu mai fusesem anterior si care ma impresioneaza placut.

Asa s-a intamplat si in Maramures.

La iesirea din Baia Mare, pe una din variantele spre Sighetul Marmatiei este satul Izvoarele. Mai sus de acesta este un frumos lac de acumulare care se cheama Firiza.

Peisajul este deosebit, padure de conifere dar si foiase de jur imprejur, dealuri cat vezi cu ochii, aer curat si mai ales multa liniste.

Pozele vorbesc de la sine:

Image0062Image0060Image0061Image0059Image0057Image0056

Drumul din Baia Mare pana la frumusetea de lac din pozele de mai sus este relativ scurt (10 km) dar destul de dificil. Ultima parte sunt serpentine stranse iar drumul e foarte ingust si destul de prost marcat. Gropile au mai fost carpite dar noaptea chiar e dificil de mers din cauza lipsei liniilor albe de marcaj longitudinal.

Odata ajunsi la cabana o sa vedeti ca a meritat efortul. E  pur si simplu o oaza de liniste si aer curat, inconjurata de padure si la 100 m de lac.

Image0065Image0064Image0063Image0067Image0068Cabana din pozele de mai sus se numeste Cabana Caprioara si puteti sa vedeti mai multe detalii despre ea

Puteti sa faceti plimbari cu barca pe lac, sa pescuiti, poate chiar sa faceti plimbari cu ATV-uri daca le inchiriati din Baia Mare sau sa faceti offroad cu enduro. Dar cel mai bine va rec0mand sa va linistiti si sa va odihniti … sunt putine locurile care  pot sa iti ofere odihna din plin asa cum o pote face locul mai sus prezentat.

Advertisements

One Comment Add yours

  1. cuciurean c-tin says:

    Felicitari pentru impresiile legate de aceasta regiune, pe care am vizitat-o si eu prima data acum 10 ani.
    Merita tot efortul de a ajunge in astfel de zone ( ex. lacul Sf. Ana ),pentru ca de obicei la ceea ce este frumos de vazut este greu de ajuns.Cred ca zonele din nordul tarii, respectiv: Bucovina si Maramuresul istoric sunt cele mai frumoase si de neuitat.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s