Dupa mult timp am revenit la prima dragoste

Beletristiaca, ea a fost si va ramane intotdeauna prima mea dragoste.

Mai intai am luat o carte pe care vroiam sa o citesc de multa vreme dar pana acum nu am avut curajul sa o incep. Cu greu am luat-o in mana si am rasfoit primele pagini.

Acum nu pot sa o mai las pe birou. M-a acaparat, asa cum ma captau mai demult cartile tineretii timpurii, pe care nu le lasam jos pana acand nu le terminam.

Din pacate acum nu mai pot face acelasi lucru. Mai trebuie sa merg la serviciu, mai trebuie sa ma ocup si de amulte alte mici indatoriri ale vietii pragmatice de zi cu zi.

As vrea sa nu fie asadar mai ales mi-as dori sa am cu cine discuta ideile din cartea respectiva. Foarte rar am intalnit oameni care inca mai citesc beletristica. Si, aproape niciodata, nu am gasit pe cineva cu care sa pot sa dezbat ideiile unui autor, cu care sa inventez argumente pro si contra, care sa vina cu o parere diferita de a mea si care sa incerce sa ma convinga. Incep tot mai mult sa cred ca, daca nu pornesti (sau daca nu accepti) un subiect de discutie care sa aiba la baza o barfa mondena sau personala, daca nu incepi sa discuti despre politica, fotbal si bani, ajugi sa nu vorbesti deloc (sau poate doar sa vorbesti singur).

Acest post e adresat, si imi doresc sa fie citit de cei care inca mai citesc si carti si nu prefera ziarele, stirile Tv si filmuletele de pe YouTube. De asemenea e adresat si celor care nu se limiteaza in a fi un robotei fericiti si eficienti, fara initiative incomode (la serviciu) si un fel de semizombi-uri care doar tanjesc dupa bunuri materiale (cand ajung acasa).

Marturisesc ca nu imi pasa foarte mult daca primesc sau nu un raspuns sau un reply, dar totusi as vrea sa fiu pus in fata unei intrebari:

“Despre ce carte era vorba?”

Advertisements

6 Comments Add yours

 1. Allesssia says:

  Share with us!Nu poti sa ne spui cat esti de incantat fara sa ne spui clar despre ce carte e vb….e ca si cum ne-ai da prajitura fara lingurita.So…a lil help,please!

  Like

 2. cuciu says:

  🙂 Orhan Pamuk – Zapada (o carte care, pe langa o poveste interesanta si un fir epic pe masuara, prezinta si cateva detalii despre cultura islamica, despre care, nu stiam foarte multe inainte sa citesc aceasta carte)

  Like

 3. Allesssia says:

  Hmm!Esti a doua persoana pe care o aud ca fiind incantata de cartea asta.Sa fie oare asa de buna?! (Can i borrow your book?-Promise to take care of it)

  Like

  1. cuciu says:

   In principiu cred ca da, nu vad de ce ar fi o problema!

   Like

   1. Allesssia says:

    :)Ma asteptam sa ma iei peste picior,dar m-ai surprins.Iti multumesc totusi.O sa merg sa o caut. Lectura placuta sau seara buna!

    Like

  2. cuciu says:

   Multumesc frumos! O seara frumoasa si tie!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s