Pe 2 roti in Bucuresti – Episodul 1 sezonul de primavara

Primavara e un anotimp foarte frumos, care de multe ori te trezeste la viata si te umple de energie…

Dar diminetile si serile sunt reci spre foarte reci, ploile  sunt destul de multe, gropile inca nu sunt astupate si pe langa asta parca simti ca ai ruginit putin dupa lunga iarna in care nu te-ai mai urcat in sa.

Intr-o astfel de dimineata, inca chiaun de somnlinainte de 7 AM si cu scopul bine intentionat de a ajunge cat mai repede la serviciu, ma urc pe Mobra. Abia iesit din casa, inca nu simnt frigul, dar parca mobra a pornit mai greu in dimineata asta.

Dupa 1 km incep sa simnt un fel de vifor. Ma uit la un display de termometru, pus nu stiu in ce scop la o spalatorie de masini si vad 10 grade. Stiam ca de fiecare data arata cu 2 grade in plus si mi-am zis ca 8 grade Celsius si putin vant nu ar trebui sa se simta chiar asa de rau asa ca franez la semafor si imi fac curaj pentru restul drumului pana la serviciu.

In inca 3 sau 4 km am simtit ca fac turturi. Nu neaparat penru ca era frig afara ci pentru ca … eu il simteam mai rau decat m-as fi asteptat.

Si asa, oprindu-mi tremurul inconstient al genunchilor lipiti de motor merg mai departe grabit din fire dar si precaut din nevoie.

Ajung la un semafor distanta de serviciu. Sunt primul la semafor si ca sa fiu sigur ca nu ma trezesc cu un idiot langa mine pe aceasi banda, ocup cu incredere mijlocul benzii de circulatie. Ma uit in fata cu gandul sa ii dau si eu macar a 3-a pana la urmatorul semafor (si ultimul …. pana la terminarea programului). Ca sa fiu sigur ma mai uit o data si … mare mi-a fost surpriza sa vad drumul decopertat si inca neacoperit de asfalt. Mi-am zis sa o las incet macar la inceput si sa vad cum stau cu aderenta pe felul asta de sosea inca in constructie.

Bine am facut. Inca un km am mers doar cu 1-a cu maxim 30 la ora. Poate mergea si mai mult, dar nu prea m-am incumetat. La cum imi derapau ambele roti pe desele mici santuri longitudinale lasate cu mare grija neacoperite cu asfal,t nici nu puteam sa ii dau mai mult. Asa ca am inghetat fara spor in continuare pana am ajuns la serviciu.

Norocul meu ca m-am uitat de 2 ori si nu am demarat in tromba!

Advertisements

2 Comments Add yours

 1. Lucica says:

  Take care my friend! Drumurile patriei sunt inselatoare iar tu trebuie sa ramai intreg 🙂

  Hugs!

  Like

  1. cuciu says:

   Multumesc 🙂
   I will!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s