Harta interactiva

on

O sa va prezint una din cele mai bune harti interactive pe care le-am gasit pe internet. Cel putin acesta este punctul meu de vedere, deoarece am folosit-o de multe ori cu succes.

Site-ul unde puteti sa o gasiti este http://www.norc.ro/ si selectati <street view> sau folositi direct urmatorul link: http://www.norc.ro/street-view/.

Veti putea vedea urmatoarea imagine:

Dupa cum se poate vedea, este o altfel de implementare a ‘Google Maps with Photos’ dar cu fotografii din Romania.

Imaginea pe care eu am ales-o e din Sibiu. Dar puteti cauta cam orice strada din orice oras din tara. In fiecare punc puteti sa vizualizati o panorama de 360 de grade, puteti inainta pas cu pas sau sa mutati direct ‘omuletul’ in punctele care va intereseaza cel mai mult.

Poate ca, cei care au GPS nu vor fi foarte incantati, dar, uneori, memoria vizuala poate fi mult mai de folos decat un sistem electronic cu o harta veche, care poate sa iti dea si informatii eronate.

De asemenea, acest tip de harta va poate ajuta sa va faceti propriile trasee turistice prin diverse orase, in cazul in care doriti sa vizitati anumite obiective si nu stiti cum e mai bine sa ajungeti la ele.

Un ajutor mare il ofera si motociclistilor. Sincer nu sunt adeptul GPS-urilor pentru moto, deoarece nu prea ai timp sa te uiti la asa ceva cand esti in trafic pe 2 roti. In caz ca trebuie sa ajungi intr-un anumit loc, vizualizand intersectiile mai mari de pe drum vei sti intotdeauna pe unde trebuie sa mergi, cum sa te incadrezi si mai ales cand ajungi. Memoria vizuala iti poate da uneori sentimentul ca ai mai fost pe acolo, oferindu-ti mai multa siguranta si uneori te poate feri de locurile prea primejdioase.

PS:

1)Voi avea mult mai putine drumuri in urmatoarea perioada asa ca si recomandarile rutiere vor fi mult mai putine fata de cele de anul trecut.

2) Multumesc lui Alice pentru aceasta recomandare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s